Британська розвідка спрогнозувала наступні цілі РФ після Вугледара
Британська розвідка спрогнозувала наступні цілі РФ після Вугледара

Британська розвідка спрогнозувала наступні цілі РФ після Вугледара

Наступною ціллю російської армії після захоплення Вугледара може стати селище Велика Новосілка, розташоване на межі Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомляє у соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Британські аналітики зауважили, що Росіяпротягом двох років намагалася захопити Вугледар, зазнаючи великих втрат. Після відновлення російської наступальної кампанії у вересні 2024 року війська РФ практично оточили місто, що призвело до відходу українських військових.

«Цілком імовірно, що російські війська спробують продовжити просування за Вугледар протягом наступних тижнів. На заході однією з імовірних цілей є селище Велика Новосілка Запорізької області, розташоване на трасі Т0509. За 8 кілометрів на північ розташоване село Богоявленка», – зазначили у Міноборони Британії.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" заявило, що вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів Збройних сил України з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки та зайняття положення для ведення подальших дій.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader