Гряде кінець епохи Xbox? У Microsoft заявили, що розробники ігнорують їхню приставку
Гряде кінець епохи Xbox? У Microsoft заявили, що розробники ігнорують їхню приставку

Гряде кінець епохи Xbox? У Microsoft заявили, що розробники ігнорують їхню приставку

Всесвітньо відомий технологічний гігант, компанія Microsoft вирішила масштабувати сферу діяльності своєї дослідницької групи Xbox Research. У компанії хочуть зрозуміти чому деякі студії відмовляються від створення ігор для консолей Xbox.

Тепер команда Xbox Research тепер зверне увагу на розробників ігор, щоб поліпшити інструменти та служби Microsoft для створення ігор.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі microsoft.

Xbox. Фото: скриншот Youtube

Нова ініціатива має на меті зібрати прямі відгуки від розробників ігор, особливо тих, хто вирішив випустити свої ігри на конкуруючих платформах, таких як PlayStation. Майкрософт особливо зацікавлена ​​в розумінні проблем, з якими стикаються розробники при роботі з консолями Xbox.

Зокрема це стосується Xbox Series S, яку критикують за сам факт існування, оскільки вона має нижчу продуктивність у порівнянні з більш потужною Xbox Series X, а отже розробникам потрібно більше часу та зусиль, щоб адаптувати під неї ігри.

Xbox, gettyimages

У минулому кілька студій, зокрема Remedy та Larian, публічно обговорювали труднощі розробки для менш потужної Series S, називаючи обмеження продуктивності суттєвою перешкодою.

Це призвело до припущень, що Xbox Series S може стати головним каменем спотикання для розробників при прийнятті рішення про те, чи випускати ігри на платформі Xbox, чи ні.

Фокус на американських розробниках

Зараз Microsoft зосереджує свої опитування та інформаційно-просвітницькі зусилля на розробниках, що базуються у США. Однак згодом компанія планує розширити свої дослідження на глобальному рівні, шукаючи інформацію від розробників з усього світу.

Раніше повідомлялося, у Xbox з'являться чотири джойстики для людей з інвалідністю: налаштування під будь-які потреби.

Також, кіберпанковий детектив з елементами Minecraft вже в ранньому доступі: захоплюючі кадри Shadows of Doubt.

Джерело матеріала
loader