Вийшов новий номер друкованої газети «Вечірній Київ»
Вийшов новий номер друкованої газети «Вечірній Київ»

Вийшов новий номер друкованої газети «Вечірній Київ»

Новий номер газети приурочений до Дня працівників освіти України і вийшов на 36 шпальтах і в кольорі

Вийшов новий номер друкованої версії газети «Вечірній Київ», який приурочений  до Дня працівників освіти України. Про це йдеться у повідомленні Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. 

Газета розповідає про найактуальніші проблеми та події, якими живе зараз наша столиця:

  • освітній процес в укриттях та інновації;
  • традиції київського просвітництва;
  • шанси внутрішньо переміщених осіб на столичному ринку праці;
  • попит киян на сонячну енергію;
  • артоб’єкти від іноземних митців;
  • відродження української минувшини Києва за допомогою театралізованих екскурсій;
  • чому кияни так полюбили книгарні-кав’ярні;
  • поезія загиблих на війні поетів, іменами яких названо столичні вулиці;
  • як зарядити смартфон, заварити чай і зігрітись під час відключень світла;
  • як поводитись із уламками дронів та що робити, коли побачили вибухонебезпечний предмет;
  • що почитати, щоб опанувати свої емоції тощо.

«Для нас було важливо передати, як і чим живе столиця під час своєї третьої воєнної осені. Щоб читачі й за 5,10 чи 20 років, взявши до рук видання, відчули дух нашого часу, настрої людей, ритм столиці, побачили наші проблеми й життя», — зазначила головна редакторка друкованої версії газети «Вечірній Київ» Тамара Куцай.

Родзинкою номера стала вечірня розмова з відомим професором-археологом Михайлом Відейком, в якій він виклав цікаві й маловідомі факти про трипільців на території Києва, розповів про часи Київської Русі та Великого Князівства Литовського тощо.

«І хоч випуск готувався в тяжких умовах поміж постійними атаками, яких беззупинно завдавала Росія по столиці, видання охопило різноманітні теми — від економіки, історії, соціальної сфери до культурних подій, які організовують у Києві», — йдеться у повідомленні.

Друкована версія «Вечірнього Києва» вийшла в кольорі на 36 шпальтах.

25 квітня 2024 року Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про реєстрацію Київського столичного університету імені Бориса Грінченка суб’єктом у сфері друкованих ЗМІ.

Як повідомляв «Детектор медіа», останній друкований випуск газети «Вечірній Київ» вийшов 29 листопада 2018 року. Під брендом «Вечірнього Києва» почав почав працювати лише сайт. Між тим, видання має понад столітню історію — його перший номер з’явився 21 грудня 1905 року, або 2 січня 1906 року за новим стилем. Протягом такого тривалого періоду своєї діяльності газета зазнавала цензурних репресій та неодноразового закриття імперською й радянською владою.

Газета була оплотом прогресивної думки навіть у найскладніші часи: так, наприклад «Вечірні розмови» Максима Рильського, надруковані у «Вечірньому Києві», дотепер є класикою української журналістики і ці твори вивчають на факультетах журналістики університетів.

Фото: Вечірній Київ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Освіта
Джерело матеріала
loader