У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі
У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі

У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі

На Курщині відбувається маневрова війна.

Українські Збройні сили утримують свої позиції, які їм вдалося зайняти під час наступу в Курській області. Втім, ситуація в цьому регіоні таки змінилася. На Курщині триває маневрова війна.

Про це розповів секретар парламентського Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко в ефірі "Еспресо".

"Відбувається маневрова війна, там навіть немає суцільних ліній оборони. І ми, і противник робимо спроби створити ситуацію, коли хтось завдяки кращому маневру опиниться у виграшній ситуації", - розповів він. 

Росіяни підтягнули понад 40 тисяч особового складу, але українські Сили оборони зберігають ініціативу за деякими напрямками. Росіяни намагаються утримати свої війська в напрямку річки Сейм і будують там понтонні переправи, які успішно розбивають бійці ЗСУ.

"Ми намагаємося російських солдатів відрізати від наступу на Любимівку. Сказати, що в когось є на 100% перевага, не можна. У нас немає вже такої активності в наступі, яка була на початку. Але ініціативу на деяких напрямках ми ще зберігаємо", - сказав Роман Костенко.

Як повідомляли аналітики Інституту вивчення війни, ЗСУ продовжують операцію в Курській області. Окрім того, точилися бої на "українському плацдармі" в Курській області. Втім, підтверджених змін на лінії фронту не було.

  • Не Донбас: експерт прогнозує активізацію армії РФ на одному з напрямків
  • Окупанти просунулися біля чотирьох населених пунктів на Донбасі: мапи DeepState
  • РФ зосередила пів мільйона осіб: військовий розповів про загрозу для чотирьох великих міст
Джерело матеріала
loader
loader