В Енергодарі вибухнув автомобіль так званого начальника охорони ЗАЕС
В Енергодарі вибухнув автомобіль так званого начальника охорони ЗАЕС

В Енергодарі вибухнув автомобіль так званого начальника охорони ЗАЕС

У тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області вибухнув автомобіль так званого начальника охорони Запорізької атомної електростанції Андрія Короткого.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

"4 жовтня 2024 року близько 7 ранку у тимчасово окупованому Енергодарі вибухнув автомобіль, у якому перебував воєнний злочинець - "начальник охорони" Запорізької атомної електростанції Короткий Андрій Юрійович", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в ГУР, Короткий - колаборант, причетний до організації та виконання воєнних злочинів і репресій українців на тимчасово захоплених територіях.

Після захоплення ЗАЕС він добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками, видав їм списки працівників станції з їхніми персональними даними, вказавши на громадян з проукраїнською позицією.

Короткий брав участь у репресіях персоналу атомної електростанції, воєнних злочинах проти цивільних у тимчасово захопленому Енергодарі.

Крім того, постійно організовував заходи на підтримку російської армії.

Як член партії Путіна “Єдіная Россія” Короткий очолював в Енергодарі так звану раду депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Бердянську 2 жовтня вибухнув автомобіль судді-зрадника Віталія Ломейка.

Фото: ГУР

Джерело матеріала
loader