Напій для молодості шкіри: вчені розкрили секрет, який працює для жінок
Напій для молодості шкіри: вчені розкрили секрет, який працює для жінок

Напій для молодості шкіри: вчені розкрили секрет, який працює для жінок

Вчені з університету штату Флорида з'ясували, що напій із журавлини з високим умістом антиоксидантів сприяє поліпшенню стану шкіри. Науковці провели експеримент та опублікували результати в науковому журналі Nutrition.

Який напій "стирає" зморшки у жінок

Виявилось, що напій з журавлини підвищує тонус та еластичність шкіри, що запобігає появі дрібних зморшок.

50 жінок, які взяли участь в експерименті, розділили на дві групи. Одна група приймала плацебо, а інша – напій із журавлини, в якому була висока концентрація антиоксидантів.

Що таке антиоксидантні сполуки

Захищають організм людини від негативного впливу вільних радикалів. Вільні радикали – це нестабільні молекули, які утворюються в процесі метаболізму або під дією зовнішніх факторів. Через негативний вплив вільних радикалів організм людини старіє та розвивають різні захворювання, наприклад, рак. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, стабілізуючи їх і запобігаючи пошкодженню клітин.

Піддослідні упродовж шести тижнів вживали напій із журавлини. Як свідчать результати експерименту, 50-річні жінки мали очевидні покращення стану шкіри.

Вона стала гладенькою, еластичнішою та пружною, зникли дрібні зморшки, більш глибокі заломи на шкірі стали майже непомітними.

У висновках науковців вказано, що результати дослідження також були підтверджені інструментальними вимірами.

Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader