Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити
Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

Ціни на дрова для опалення житла у 2024 році залишились практично на рівні минулого року. Вартість залежить від доступності деревини та її виду. Про це у коментарі "Суспільному" розповів начальник відділу виробництва, закупівлі та збуту філії "Чернівецьке лісове господарство" Василь Самушко.

Кубометр дров можна придбати за ціною від 930 до 1600 гривень. Все залежить від того, які дрова потрібні споживачеві – м'які, тверді чи хвойні.

Заготівля дров. Фото: скрін youtube

Дрова для опалення – які вибрати?

На зиму українці найчастіше заготовляють дрова твердої породи, оскільки вони мають більший коефіцієнт корисної дії. Попит мають: дуб, бук, граб, клен, ясен і береза.

Загалом споживач повинен вибирати деревину під свій вигляд котла.

Опалення дровами. Фото: скриншот з відео

Наприклад, хвойні дають більше смоли та швидше набирають температуру, а твердолисті дерева довше тримають жар. При цьому хвойні можна купити дешевше, але їх потрібно більше, щоб обігріти житло. Тверді породи дорожчі, але їхня витрата менша.

Василь Самушко підкреслив, що поки що дефіциту заготовленої деревини не спостерігається. Щоб купити дрова, людина може зробити замовлення онлайн на сайті "ДроваЄ" або особисто звернутися до лісництва.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплати на дрова: кому з українців допоможуть підготуватися до зими.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, не дайте зимовим відключенням зламати плани: як забезпечити безперебійну роботу котла.

Джерело матеріала
loader