Зеленський: Елементом Плану перемоги є геополітична визначеність
Зеленський: Елементом Плану перемоги є геополітична визначеність

Зеленський: Елементом Плану перемоги є геополітична визначеність

Президент Володимир Зеленський повідомив, що одним з елементів Плану перемоги є геополітична визначеність, і це питання він сьогодні обговорив з новим генсеком НАТО.

Про це глава Української держави заявив під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Зокрема, частиною плану є геополітична визначеність, тобто рішення щодо місця України в європейській та глобальній архітектурі безпеки. Москва має отримати чіткий сигнал, що гарантована безпека для України та всієї Європи є незворотною, як і самостійне право кожної демократичної нації в Європі визначати для себе майбутнє», - розповів Зеленський.

Він відзначив, що планує обговорити План перемоги і під час засідання у форматі «Рамштайн», яке заплановане на 12 жовтня.

«Ми обговорили сьогодні також елементи Плану перемоги нашої держави, які посилять Україну. Ми готуємося зараз до чергової зустрічі вже в форматі «Рамштайн» і там також обговоримо цей План. Я хочу його обговорити з нашими партнерами. І я хочу нагадати, «Рамштайн» об'єднує понад 50 держав, усіх тих, хто справді підтримує оборону України впродовж всієї війни», - розповів Зеленський.

Він додав: «Для нас в Україні має значення, щоб всі наші міцні, надійні партнери абсолютно чітко розуміли наше бачення, наші мотиви, головне - реалістичність нашого підходу до завершення цієї війни, і саме так, як буде справедливо».

Як повідомлялося, минулого тижня Президент Володимир Зеленський представив План перемоги України Президенту США Джо Байдену та кандидатам на посаду глави Білого дому – віцепрезидентці Камалі Гарріс та експрезиденту Дональду Трампу.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader