Частка «слуг народу» в марафоні після виходу Суспільного зросла до 81%, — моніторинг
Частка «слуг народу» в марафоні після виходу Суспільного зросла до 81%, — моніторинг

Частка «слуг народу» в марафоні після виходу Суспільного зросла до 81%, — моніторинг

Депутати «Європейської солідарності» в марафоні в третьому кварталі не з’являлись. В ефірі Суспільного натомість представництво «Слуги народу» переважає «ЄС» лише на 19%.

Після виходу з телемарафону Суспільного мовника частка представників фракції «Слуга народу» серед запрошених депутатів в ефірі марафону зросла до 81%. Про це свідчать підсумки моніторингу телемарафону «Єдині новини» за липень–вересень 2024 року, який проводить «Детектор медіа».

Для порівняння, у попередні звітні квартали цей показник становив 65–71%.

Частка «слуг народу» в марафоні після виходу Суспільного зросла до 81%, — моніторинг - Фото 1

Так, на каналах «1+1» та «Інтер» в ефір запрошували винятково депутатів «Слуги народу» (а також формально позафракційних керівників парламенту Руслана Стефанчука і Олександра Корнієнка, які делеговані «Слугою народу»).

В ефірах ICTV, «СТБ» і «Ми — Україна», крім представників партії влади, запрошували єдину заступницю голови ВР Олену Кондратюк, делеговану «Батьківщиною».

В ефірі каналу «Рада» представники «Слуги народу» становили 73% запрошених гостей. Лише тут можна було побачити представників «Батьківщини» та депутатських груп «Довіра» та «За майбутнє». «Батьківщина» займає стабільну другу позицію за представництвом в телемарафоні після «Слуги народу».

Єдині три ефіри з представниками фракції «Голос» провели канали ICTV та СТБ. Їхнє представництво в марафоні поступово спадало протягом попереднього року — від 12% в жовтні-грудні 2023 року до 1% в липні-вересні 2024-го.

Депутати від «Європейської солідарності» після виходу Суспільного з марафону в ефірі не з’являлись.

 

Натомість Суспільний мовник  продовжує дотримуватися балансу у представленні різних політичних сил і з будь-яких контроверсійних питань запрошує обов’язково як представників опозиції, так і представників влади.

Депутати від «Слуги народу» мають відносну перевагу (44%) як найбільша і єдина владна фракція в парламенті. Серед опозиції найбільше представництво мала «Європейська солідарність» (25%).

Частка «слуг народу» в марафоні після виходу Суспільного зросла до 81%, — моніторинг - Фото 2

Як і раніше, найчастіше у телемарафоні у третьому кварталі народних обранців запрошували на канал «Рада» (143 рази), найрідше — в ефіри «1+1» (16 разів).

Читайте також:

  • Володимир Зеленський вважає, що канали в телемарафоні вільні показувати те, що хочуть
  • Обличчя марафону «Єдині новини» в серпні 2024 року: кому давали слово найчастіше
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Слуга народа
Джерело матеріала
loader
loader