У Криму окупанти порушили майже 980 справ за «дискредитацію армії РФ»
У Криму окупанти порушили майже 980 справ за «дискредитацію армії РФ»

У Криму окупанти порушили майже 980 справ за «дискредитацію армії РФ»

У тимчасово окупованому Криму станом на 20 вересня зафіксовано майже 980 випадків справ про так звану «дискредитацію армії РФ». З них у 875 випадках винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Про це повідомляє у Фейсбуці представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"Станом на 20 вересня 2024 року зафіксовано 979 випадків надходження матеріалів, складених за статтею 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації до т.зв. "судів" на території окупованого Криму та інших органів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з них у 875 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 17 випадках розгляд матеріалів продовжується. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже становить щонайменше 26,4 млн рублів (майже 11,5 млн гривень).

За ознакою статі 377 (43%) постанов винесено щодо жінок, 497 (57%) – щодо чоловіків. Отже, майже кожна друга особа, яка зазнає переслідування в тимчасово окупованому Кримуза проукраїнську позицію, а також зазнає тиску, погроз зі сторони окупантів, — жінка.

В представництві зауважили, що приводом до незаконних затримань слугують дописи та коментарі в соціальних мережах на підтримку України, поширення українських пісень, української державної символіки, осуд окупантів тощо.

Як повідомляв Укрінформ, кримчани за «дискредитацію армії РФ» заплатили за два роки 10,7 млн гривень штрафів.

Теги за темою
війна Крим Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader