Лукас Ільвес став радником Федорова з впровадження ШІ та цифрових реформ
Лукас Ільвес став радником Федорова з впровадження ШІ та цифрових реформ

Лукас Ільвес став радником Федорова з впровадження ШІ та цифрових реформ

Лукас Ільвес — один із головних експертів у цифрових технологіях і кібербезпеці в Естонії

Радником віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова став один із головних експертів у цифрових технологіях і кібербезпеці в Естонії Лукас Ільвес. Про це Федоров написав у фейсбук.

«Плюс один крутий менеджер у команді Мінцифри. Лукас Ільвес працюватиме над впровадженням ШІ та цифровими реформами», — написав Федоров.

Міністр повідомив, що Ільвес — один із головних експертів у цифрових технологіях і кібербезпеці в Естонії. Із січня 2022 року він працював на посаді головного інформаційного директора (CIO) уряду Естонії. Останні кілька років він керував цифровими проєктами Естонії.

Серед основних напрямів роботи було безпечне впровадження хмарних технологій і розвиток електронного уряду.

«Зараз об'єднуємо зусилля — Лукас Ільвес став моїм радником. Основним фокусом його роботи буде майбутнє електронного уряду: автоматизація процесів, трансформація державної служби та впровадження штучного інтелекту», — написав Федоров.

За його словами, український уряд має амбітні плани стати першим у світі ШІ-урядом.

Фото:  Михайло Федоров/фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader