Землю накрила дуже потужна магнітна буря
Землю накрила дуже потужна магнітна буря

Землю накрила дуже потужна магнітна буря

На Сонці сталися спалахи, один з яких виявився найсильнішим за останні місяці. Це спровокувало потужну, майже 8-бальну, магнітну бурю, яка накрила Землю 3 жовтня. Вона протримається три дні і лише 6 жовтня піде на спад і послабне до 4 балів, повідомляє meteoagent.

Прогнозується, що ще одна магнітна буря може накрити Землю 11 жовтня - її потужність буде 5 балів.  Вона протримається два дні і піде на спад 13 жовтня.

За даними meteoprog, за останні 24 години відбулося 11 спалахів класу С, М і Х. Повідомляється, що 3 жовтня можуть статися на Сонці нові спалахи класу М. Їхня ймовірність становить 60%.

Магнітна буря - це збурення геомагнітного поля, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Вони спричиняються збуреними потоками сонячного вітру, які надходять у магнітосферу Землі та взаємодіють із нею. Ці геомагнітні бурі можуть впливати на техніку і навіть людський організм. Вони можуть спричинити порушення або поломки в апаратурі космічних апаратів, вивести з ладу електронну техніку на Землі та спричинити погіршення самопочуття у людей - головні болі, слабість, сонливість, нудоту.

Інфографіка: meteoagent.com/solar-activity

  • 30 вересня спеціалісти попереджали, що жовтень може неприємно здивувати мешканців Українивеликою кількістю магнітних бур – хай не найсильніших, але тривалих, по кілька днів. 
  • 25 вересня Землю охопила потужна магнітна буря, яка тривала щонайменше до п'ятниці, 27 вересня. Фахівці попередили, що сонячна активність збільшуватиметься.

 

Джерело матеріала
loader
loader