Ексгумація жертв Волинської трагедії: Сибіга обговорив у Варшаві конкретні кроки
Ексгумація жертв Волинської трагедії: Сибіга обговорив у Варшаві конкретні кроки

Ексгумація жертв Волинської трагедії: Сибіга обговорив у Варшаві конкретні кроки

Україна і Польща обговорили технічні кроки для розв’язання проблеми ексгумації загиблих під час Волинської трагедії.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр закордонних справ Андрій Сибіга за підсумками одноденного візиту до Польщі, передає Укрінформ.

Глава української дипломатії поінформував, що у фокусі всіх розмов з польською стороною були протидія російській агресії, Формула миру та План перемоги, військова допомога, підтримка енергетики та економіки. Сибіга зазначив, що поза увагою не залишилися також складні питання двосторонніх відносин, зокрема чутливі теми минулого.

«Україна готова говорити зПольщеюна всі теми.., і не лише говорити, а й вирішувати проблеми. Обговорили конкретні технічні, а не політичні кроки, щоб нарешті вирішити питання ексгумацій, яке вже довгий час отруює наш політичний діалог», - повідомив міністр.

У цьому контексті він відзначив «порозуміння та бажання рухатися вперед у конструктивному руслі».

«Минуле, яким би воно складним не було, не може ставити під загрозу сучасну протидію спільним викликам і майбутнє в євроатлантичній сімʼї. Переконаний, що це наше спільне розуміння з польською стороною», - акцентував очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до Польщі міністр закордонних справ Андрій Сибіга зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою, маршалком Сейму РП Шимоном Головнею, а також узяв участь у Варшавському безпековому форумі.

Ексгумація жертв Волинської трагедії: Сибіга обговорив у Варшаві конкретні кроки - Фото 1 Візит Сибіги до Варшави / Фото: facebook/Andrij Sybiha

Раніше глава польського уряду Дональд Туск і віцепремʼєр-міністр - міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявили, що від вирішення історичних питань з РП залежатиме згода Варшави на членство України в ЄС.

Український інститут національної памʼяті має намір включити пошукові роботи щодо жертв Волинської трагедії на території Рівненської області до плану заходів на 2025 рік.

Фото: facebook.com/andrij.sybiha

Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader