Росія скеровує мільйони, аби перешкодити вступу Молдови в ЄС – ЗМІ
Росія скеровує мільйони, аби перешкодити вступу Молдови в ЄС – ЗМІ

Росія скеровує мільйони, аби перешкодити вступу Молдови в ЄС – ЗМІ

У Молдові викрили операцію за участю 130 тисяч громадян, яка була спрямована на вплив під час референдуму щодо вступу країни до ЄС.

Влада Молдови заявила, що викрила підтримувану Росією операцію за участю 130 000 її громадян, яка мала на меті вплинути на вирішальні голоси щодо європейських прагнень президента Майї Санду цього місяця. Про це Bloomberg у четвер, 3 жовтня.

У Молдові викрили операцію за участю 130 тисяч громадян, яка була спрямована на вплив під час референдуму щодо вступу країни до ЄС. Як повідомив начальник нацполіції Віорел Чернаутяну, Росія прагнула не лише корумпувати виборців, а й дестабілізувати ситуацію у країні.

За словами Чернаутяну, у вересні через активістів, пов’язаних з бізнесменом Іланом Шором, із Росії перевели 15 мільйонів доларів.

Кошти спрямовувались на дезінформацію, провокації та напади на держустанови, а інструкції передавались через Телеграм.

Нагадаємо, парламент Молдови на засіданні 16 травня затвердив дату референдуму про європейську інтеграцію країни. Він відбудеться 20 жовтня 2024 року.

Згодом стало відомо, що співробітники молдовської Служби розвідки та безпеки спільно з прокуратурою проводять обшуки в будівлі парламенту Молдови у межах кримінального розслідування.



Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader