В Україні злочинці вербували сурогатних матерів для продажу дітей одностатевим парам за кордон
В Україні злочинці вербували сурогатних матерів для продажу дітей одностатевим парам за кордон

В Україні злочинці вербували сурогатних матерів для продажу дітей одностатевим парам за кордон

Нещодавно в Україні вперше зафіксували вирок торгівлі людьми у сфері репродукції. Два менеджери клінік та адвокат отримали умовні терміни за участь у злочинній групі, яка з 2019 року вербувала сурогатних матерів в Україні для одностатевих пар із-за кордону. За послуги такої "репродуктивної схеми" вони брали до 69 тисяч євро.

Сурогатних матерів шукали серед жінок із фінансовими труднощами, найчастіше з Харківської області, повідомляє ТСН. Багато з них не знали, що мали народжувати не для сімейних пар, а просто для чоловіків.

Сурогатне материнство, фото: unsplash.com

Одна з матерів розповіла, що зважилася на це через борги та необхідність забезпечувати свою дочку. Її перша вагітність пройшла за контрактом і отримала обіцяні гроші. Але під час другої вагітності розпочалася війна, і представники агентства зникли.

За всі ці роки народилося щонайменше 10 дітей, які були відправлені до своїх одностатевих батьків до Європи. Але, швидше за все, ця схема призвела до народження та відправлення за кордон близько 40 дітей із 2019 року.

Вагітність, Добробут

Все йшло гладко, поки одна із сурогатних матерів не заплуталася під час реєстрації дитини у Харківському РАГСі. Працівники помітили невідповідності в документах, а мати, не знаючи, як викрутитися, зізналася начальниці РАГСу, що вона є сурогатною матір'ю. Начальниця одразу заявила, що це торгівля дітьми і викликала поліцію.

Наразі вже трьох учасників групи засуджено, один з організаторів поки чекає вироку, а четверо втекли за кордон.

вагітність / фото: Pixabay

Цікаво те, що хоча харківські клініки одразу закрилися після початку розслідування, столична клініка, незважаючи на весь галас навколо цієї справи, продовжує працювати. Якщо зателефонувати туди як потенційна сурогатна мати, вам дадуть відповідь досить швидко.

Вартість програми в Україні – 23 тисячі доларів, за кордоном сягає $32 тисяч.

Питання, що сталося з дітьми, залишається відкритим. Усі біологічні батьки змогли забрати своїх малюків. Наприклад, один француз чекав 9 місяців, щоб отримати свою дочку, яка народилася в Україні.

Крім того, Знай.ua повідомляв, хотів потрапив у тренди, а опинився в труні: підліток загинув після поїдання чіпсів

Джерело матеріала
loader
loader