Telegram допомагає спецслужбам розкривати справи. WSJ повідомила деталі
Telegram допомагає спецслужбам розкривати справи. WSJ повідомила деталі

Telegram допомагає спецслужбам розкривати справи. WSJ повідомила деталі

Завдяки публічності каналів у Telegram та цифровому сліду користувачів правоохоронні відомства розкрили безліч справ. Про це повідомляє американська газета The Wall Street Journal.

«Месенджер Telegram став «мисливським угіддям» як для зловмисників, так і для правоохоронців», – зазначає видання.

За словами авторів матеріалу, за допомогою платформи було розкрито чимало справ. Різні спецслужби використовують Telegram, аби поринути в злочинні угруповання, навіть без співпраці з адміністрацією месенджера.

Зазначається, що тільки за останні п'ять років спецслужби в США неодноразово притягували зловмисників до відповідальності, використовуючи їхні заяви в Telegram-каналах.

Колишній федеральний прокурор Сет Герц розповів виданню, що раніше злочинці покладалися на розрізнені форуми в мережі, які були недоступні звичайним користувачам. Сьогодні ж користувачі Telegram часто використовують один обліковий запис на десятках форумів, а слідчі отримують їхню «дорожню карту».

Раніше Telegramоновив політику модерації та дозволив користувачам подавати скарги на незаконний контент у приватних групах. Це сталосяпісля затримання Павла Дурова у Франції. Також стало відомо, що співпраця месенджера з французькою владою після затримання його засновника спричинила запити інформації з інших країн у рамках розслідування кіберзлочинів.

До слова, засновник Telegram Павло Дуров на допиті у Франції розповів, що офіційно заробляє один дирхам ОАЕ на рік, або $0,27. Про це пише Le Monde. При цьому особисті статки бізнесмена, за даними видання, оцінюються в $9-15,5 млрд.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader