Представлено бронетранспортер Captain на базі Toyota Land Cruiser 70
Представлено бронетранспортер Captain на базі Toyota Land Cruiser 70

Представлено бронетранспортер Captain на базі Toyota Land Cruiser 70

Канадська компанія Roshel представила новий бронетранспортер Captain (APC), призначений для використання силовими відомствами. Основою для нього став позашляховик Toyota Land Cruiser 70.

Бронетранспортер є взірцем військової техніки, що забезпечує надійний балістичний захист першого рівня STANAG 4569, а також захист від вибухів другого рівня. Тобто може забезпечити особовому складу (пасажирський відсік розрахований на вісім осіб) захист від обстрілу зі зброї калібру 7,62 мм на відстані до 30 метрів, і навіть атаки осколочно-фугасними снарядами калібру 155 мм на відстані до 80 метрів.

Представлено бронетранспортер Captain на базі Toyota Land Cruiser 70 - Фото 1

Captain APC отримав V-подібну монококову капсулу, яка утворює повну структуру автомобіля, а ще збільшує його вантажопідйомність та довговічність. Аналогічна конструкція використовується у Roshel Senator MRAP. Бронетранспортер досягає у довжину 5354 мм при колісній базі 3180 мм. Ширина складає 2261 мм, а висота – 2490 мм. Є бойові замки та передова електроніка.

У рух Captain APC наводить 2,8-літровий чотирициліндровий дизельний двигун потужністю 201 к.с. при 3400 об/хв і 370 Нм крутного моменту при 1600 об/хв. Він працює в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач та системою повного приводу. Паливний бак сягає 180 літрів. Автомобіль поставляється в конфігураціях з правим (RHD) і лівим (LHD) кермом. Зазначається, що цей БТР пройшов випробування в бойових умовах в Україні.

Джерело матеріала
loader
loader