Який інгредієнт покращить запах та смак капусти
Тушкована капуста є корисною, смачною, бюджетною стравою, яка ще й готується дуже швидко. Завдяки чому вона завоювала популярність серед багатьох українців.
Професійні кухарі часто під час приготування капусти додають до неї такий незвичний інгредієнт як молоко, і мало хто знає, навіщо вони це роблять.
Навіщо додають до капусти, коли її тушать, молоко
Покращення запаху
Напевно всім відомий характерний запах тушкованої капусти. Хоч він і не впливає на смакові якості страви, але знижує апетит. Саме для нейтралізації цього «побічного ефекту» тушкування капусти та потрібно додавати молока в процесі її приготування.
Пом'якшення капусти
Капусти може залишатися досить твердою навіть після тушкування, додавання молока у цьому випадку значно її пом'якшить, помітно підвищить якість страви.
Рецепт приготування тушкованої капусти з додаванням молока
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста - 500 г.
- Морква - 1 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Олія - 3 ст. л
- Молоко - 100 мл.
- Лавровий лист, сіль, перець та зелень на смак.
Готуємо тушковану капусту
Наріжте по тонше капусту. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на великій тертці.
На рослинній олії обсмажте цибулю, а коли вона стане прозорою, додайте до неї моркву. Коли овочі будуть золотистого відтінку, додайте капусту і сіль з перцем, а також молоко.
Перемішайте все і тушкуйте під закритою кришкою приблизно 10 хвилин на вогні середньої потужності. В кінці додайте спеції та зелень, після чого капусту варто перемішати ще раз і зняти з плити.
Для тушкованої капусти підійде молоко з будь-яким показником жирності. В кінці тушкування можна додати також невеликий шматок вершкового масла, воно зробить страву ніжною і ситною.