Які дерева висадити біля дому: вони не пошкодять фундамент та мощення
Які дерева висадити біля дому: вони не пошкодять фундамент та мощення

Які дерева висадити біля дому: вони не пошкодять фундамент та мощення

Дуже часто власникам будинків доводиться зіштовхуватися з проблемою коріння дерев, що проростає під фундаментом дому, огорожі та господарських будівель та руйнують їх. Втім, цих проблем не виникне, якщо правильно обрати дерева, пише "Яскрава клумба".

Калина

Цей кущ не тільки красивий, але й швидко росте та виглядає надзвичайно ефектно. Ось ще один бонус: він не пошкодить ваш фундамент, навіть якщо ви посадите його зовсім близько до дому, ще й ягодами обдарує. Ви можете обирати і плодові сорти, і декоративні.

Бузок

Він має розвинену кореневу систему, та попри усі чутки, повністю безпечний для фундаменту будинку. Окрім того, кущ має неймовірне цвітіння, але гарно виглядатиме не тільки навесні, але й тоді, коли залишається зовсім без суцвіть.

Сакура

Це дерево прикрашатиме вашу присадибну ділянку неймовірним цвітінням, а коренева система рослини нездатна пошкодити фундамент дому чи огорожі. Тож ви можете висаджувати сакури навколо хати без жодних побоювань.

Сакура
Сакуру можна садити біля дому / Фото Pexels

Декоративна шовковиця

Ці дерева відрізняються від звичайної шовковиці своєю компактністю. Вони також швидко ростуть та неймовірно виглядатимуть у дворі через красиву плакучу крону. Окрім того, декоративність шовковиці зовсім не завадить їй радувати вас ще й смачними ягодами.

Виконані домашні справи означають одне – час переходити до відпочинку та відновлення сил з улюбленою кавою. А щоб процес її приготування не спровокував ще один цикл прибирання, радимо звернути увагу на Gemini у дріпах. В кожному паперовому пакетику міститься порція меленої кави. Тож все, що потрібно для заварювання – улюблена чашка і гаряча вода.

Декоративна яблуня

Ці дерева також можуть похвалитися своєю компактністю, а також махровими рожевими та червоними квітами. Окрім того, відрізняється у декоративних яблунь не тільки розмір, але й колір листя – воно багряне.

Джерело матеріала
loader