Ізраїль відповів на атаку Ірану
Ізраїль відповів на атаку Ірану

Ізраїль відповів на атаку Ірану

Ізраїль відповів на атаку Ірану

Там заявили про оголошення війни.

Армія оборони Ізраїлю відповіла на атаку з боку Ірану балістичними ракетами, яка сталася ввечері 1 жовтня. Про це повідомляє Times of Israel.

"Це оголошення війни, очікується безпрецедентна відповідь", - заявтли у ЦАХАЛ.

Згідно з офіційною заявою ЦАХАЛ, з території Ірану по Ізраїлю було випущено кількома сотнями балістичних ракет. Внаслідок цього ізраїльське населення було евакуйоване до бомбосховищ. Сирени повітряної тривоги пролунали по всій країні, зокрема в Єрусалимі, під час початку цієї атаки.

Над Тель-Авівом і Єрусалимом лунали вибухи, але наразі незрозуміло, чи ці ракети влучили в житлові будинки, чи були перехоплені системами протиповітряної оборони. В деяких повідомленнях зазначено, що в ході атаки було випущено понад 100 ракет.

Окрім Ірану ракетного удару по Ізраїлю також завдало ліванське терористичне угруповання “Хезболла”. Його метою нібито стала авіабаза Сде-Дов поблизу Тель-Авіва. Удар було завдано у відповідь на атаки ізраїльських військових “на цивільне населення Лівану і на підтримку палестинського народу в Газі”.

Нагадаємо, Ізраїль розпочав вторгнення до Лівану, заявивши про наміри відновити безпеку ізраїльських громад, що живуть на півночі країни, які були переміщені через постійні ракетні обстріли з боку "Хезболли". Також Ізраїль вдарив по Дамаску у Сирії, де загинули троє людей, включно з телеведучою Сафаа Ахмед. 

 

Джерело матеріала
loader
loader