Б'ють по великих скупченнях людей: деталі страшного обстрілу росіян по ринку в Херсоні
Б'ють по великих скупченнях людей: деталі страшного обстрілу росіян по ринку в Херсоні

Б'ють по великих скупченнях людей: деталі страшного обстрілу росіян по ринку в Херсоні

Про це 24 Каналу розповіла журналістка з Херсону Євгенія Вірлич, наголосивши, що заважаючи на попередні та сьогоднішні обстріли, росіяни намагаються влучити саме в людні місця. Раніше вони скинули вибухівку з дрона на автобус в Херсоні.

Полюють на зупинках та ринках

Росіяни 1 жовтня влучили в район центрального ринку, який розташований на певній відстані від зупинки громадського транспорту.

Люди, які зазнали поранення внаслідок атак, перебували далеко від місця безпосереднього прильоту. Це доволі людне місце, адже будь-які торгівельні точки – це завжди скупчення людей, і вони зазвичай розташовані поруч із зупинками громадського транспорту. Власне росіяни дуже активно полюють саме за людьми в таких місцях,
– зауважила журналістка.

Росіяни намагаються вдарити саме по місцях, де велике скупчення людей в Херсоні – по зупинках, по ринках, по торгівельних точках.

Загалом складається враження, що ворог цілеспрямовано полює за людьми старшого віку, тому що саме вони зазнають дуже часто поранення. Такі люди не можуть швидко сховатись або кудись побігти. Хоча поранені є і серед молодшого віку людей, які не також встигають дістатися укриття або не чують через гудіння мотора наближення атаки,
– наголосила Євгенія Вірлич.

Що відомо про обстріл Херсону 1 жовтня

  • Приблизно о 9 ранку в середмісті пролунали вибухи в районі ринку. Ворог атакував торгівельні точки, де містяни вранці купували чи продавали продукцію.
  • Росіяни вдарили по ринку, імовірно, зі ствольної артилерії. Снаряд влучив в будівлю аптеки, де перебували люди.
  • Внаслідок атаки наразі відомо про загибель 6 людей, які зазнали травми, несумісні з життям. Також 5 потерпілих перебувають у медзакладах, ще одному медики надали допомогу на місці.
  • Напередодні ввечері в Херсоні було чутно потужний вибух. Імовірно, росіяни скинули керовану авіаційнц бомбу.
Джерело матеріала
loader