В Австрії на парламентських виборах перемогла проросійська партія: як це вплине на підтримку України
В Австрії на парламентських виборах перемогла проросійська партія: як це вплине на підтримку України

В Австрії на парламентських виборах перемогла проросійська партія: як це вплине на підтримку України

Лідер партії Герберт Кікль вже став предметом обговорення через свої проросійські погляди, які викликають занепокоєння у Брюсселі та Києві.

Австрійська партія свободи набрала на 3% більше, ніж правляча консервативна Народна партія (ÖVP), яка набрала 26,5%. Соціал-демократична партія (SPÖ) отримала 21%, а "зелені" й NEOS — 8% і 9% відповідно. Однак, жодна з партій не змогла отримати абсолютної більшості, що ускладнює формування уряду.

Кікль не приховує своїх симпатій до угорського прем’єра Віктора Орбана, заявляючи, що для нього "прикладом є Угорщина". Партія FPÖ виступає проти підтримки України, вважаючи нейтралітет Австрії важливим аспектом. Кікль пропонує зупинити фінансування збройних поставок до Києва, що може погіршити ситуацію на сході Європи.

Партія також має плани щодо міграційної політики. Вона обіцяє зупинити подачу нових заявок на надання притулку та ініціювати "рееміграцію" для тих, хто не зумів асимілюватися. Ці ідеї знайшли відгук у частини виборців, які стурбовані зростанням мігрантів в країні.

Цей результат виборів, поряд із посиленням ультраправих у Європі, стає частиною загальної тенденції, що може загрожувати стабільності регіону. На фоні ескалації російсько-українського конфлікту новий уряд Австрії може відмовитися від традиційних європейських цінностей та співпраці з Україною.

Джерело: bbc.

Останні новини:

Гарріс у разі перемоги змінить політику щодо України: експерт розповів, як демократка сприймає війну

«Підтримка» Гарріс від Путіна: експерти розповіли, навіщо Кремль хвалить демократів

Гарріс може програти вибори через Нетаньяху: експерти розповіли, як Ізраїль використовує війну проти демократів

Теги за темою
війна Новини політики вибори
Джерело матеріала
loader