Вже цього тижня Ізраїль може розпочати наземне вторгнення до Лівану, – WSJ
Вже цього тижня Ізраїль може розпочати наземне вторгнення до Лівану, – WSJ

Вже цього тижня Ізраїль може розпочати наземне вторгнення до Лівану, – WSJ

Вторгнення Ізраїля може початися вже цього тижня. Про це пише The Wall Street Journal.

Наступ Ізраїля на Ліван може початися вже днями

Видання із посиланням на джерела, ознайомлених із ситуацією на Близькому Сході, повідомляє, що під час операцій Ізраїлю бійці проникають у тунелі, які належать ліванським бойовикам "Хезболли", уздовж кордону між країнами.

Подібні рейди проводять не лише протягом останніх днів. Зазначається, що вони тривають вже останні місяці. За словами співрозмовників, такі дії є частиною ширшої стратегії Ізраїлю щодо ослаблення військового потенціалу "Хезболли" на кордоні з Ліваном.

Втім, терміни наземних операцій можуть змінитися під тиском США, які прагнуть запобігти великому вторгненню. Достеменно невідомо, що саме планує Ізраїль, і незрозуміло, як довго Тель-Авів утримуватиме територію або чи буде операція складатися із серії великих рейдів.

Колишній високопоставлений ізраїльський військовий Амір Авіві переконаний, що наземне вторгнення неминуче, а нинішні рейди є частиною підготовчих дій. Як каже він, ЦАХАЛ активно готується до можливих наземних операцій, зокрема з використанням спеціальних підрозділів.

The Washington Post раніше повідомляло, що посадовці США, як і раніше, рекомендують Ізраїлю не починати наземне вторгнення в Ліван", оскільки це лише ускладнить спроби Ізраїлю ослабити "Хезболлу". Водночас відомо, що війська США в регіоні готуються до можливої ​​відповіді Ірану на вбивство Насралли.

Джерело матеріала
loader