Публічний тиск інших країн на РФ пришвидшить повернення українських полонених - депутат
Публічний тиск інших країн на РФ пришвидшить повернення українських полонених - депутат

Публічний тиск інших країн на РФ пришвидшить повернення українських полонених - депутат

На осінній сесії ПАРЄ, яка розпочинається у Страсбурзі у понеділок, 30 вересня, розглянуть питання щодо військових і цивільних українців, які перебувають у полоні РФ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі марафону "Єдині новини розповіла заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційні політки Євгенія Кравчук.

На її думку, публічний тиск на РФ з боку інших країн збільшує шанс на звільнення як військових, так цивільних українських полонених. Також буде зроблено акцент на полонених журналістах.

«Одна з основних тем осінньої сесії є військові та цивільні полонені українці, які досі перебувають у полоні. Зокрема, буду зроблено акцент і на полонених журналістах, яких зараз близько 30 на окупованих територіях, і на території РФ. Чим більше буде публічного тиску на Росію з боку різних країн – тим більше шансів повернути наших полонених», - вважає Євгенія Кравчук.

За її словами, у вівторок вранці у Страсбурзі планується акція за участі родин українських військовополонених, яка має привернути увагу інших країн задля тиску на Росію.

«Ми працюємо з родинами тих, хто в полоні, й завтра вранці о 8-й за Страсбургом, о 9-й за Києвом ми матимемо спільну акцію з родинами полонених військових. І, безумовно, це сигнал іншим країнам, щоб вони тиснули на Росію. Ми подаємо абсолютно всі списки, а Росія гальмує це питання… Публічний тиск є важливий, але треба розуміти – на кого ми тиснемо. Росія не хоче повертати чи повертає дуже повільно», - зазначила Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Парламентській асамблеї Ради Європи зареєстровано резолюцію щодо визволення українських військовополонених, також готується документ щодо цивільних заручників. Про це повідомила заступник голови Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева-Федоренко.

Теги за темою
Росія ПАРЄ
Джерело матеріала
loader
loader