Протягом тижня підрозділи ДСНС ліквідували 434 пожежі на Харківщині
Протягом тижня підрозділи ДСНС ліквідували 434 пожежі на Харківщині

Протягом тижня підрозділи ДСНС ліквідували 434 пожежі на Харківщині

Цього тижня підрозділи Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 32 пожежі, пов’язані з веденням бойових дій. Внаслідок цих надзвичайних ситуацій одна особа загинула, ще одна отримала травми. Окрім того, під час проведення рятувальних робіт з-під завалів житлового будинку, зруйнованого внаслідок ворожих обстрілів, було деблоковано тіло загиблого.

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів виконуючий обов’язки речника ГУ ДСНС України у Харківській області Дмитро Чайка.

За тиждень у природних екосистемах виникло 425 пожеж, 12 з них — лісові.

«Завершено роботи з ліквідації масштабної лісової пожежі, що охопила площу 1581 гектара. Виникла вона 17 вересня на території Високобірського лісництва Ізюмського району. На сьогодні триває ліквідація ще 2 лісових пожеж в Ізюмському районі», — наголосив Дмитро Чайка.

Рятувальники нагадують, що імовірність виникнення пожеж у природних екосистемах висока, та закликають дотримуватися правил пожежної безпеки. Адміністративна відповідальність за випалювання стерні, луків, пасовищ та опалого листя складає від 3060 до 6120 гривень.

«За минулий тиждень у Чугуївському, Богодухівському, Ізюмському, Куп’янському, Харківському районах області та у місті Харкові підрозділи ДСНС залучались до гасіння 32 пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Внаслідок цих подій загинули 9 людей, 48 отримали травми, 2 жінки отримали гостру реакцію на стрес», — повідомив виконуючий обов’язки речника ГУ ДСНС України у Харківській області.

За тиждень сапери ДСНС знешкодили 451 ворожий боєприпас. Загалом з початку війни було виявлено та знешкоджено понад 102 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Джерело матеріала
loader
loader