Невидимі загрози: ЄС готує новий режим санкцій проти РФ
Невидимі загрози: ЄС готує новий режим санкцій проти РФ

Невидимі загрози: ЄС готує новий режим санкцій проти РФ

Європейський Союз готується запровадити новий тематичний режим санкцій, спрямований на протидію гібридним загрозам Росії.

Ця інформація надійшла від журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка, який поділився нею у соціальній мережі X (Twitter).

За словами Йозвяка, посли країн-членів ЄС планують узгодити цей новий санкційний пакет уже 2 жовтня, а його формальне твердження очікується наступного тижня. Примітно, що спочатку обговорювалася можливість запровадження ширшого режиму санкцій, проте було вирішено сфокусуватися саме на російських загрозах.

Невидимі загрози: ЄС готує новий режим санкцій проти РФ - Фото 1

Важливо, що на даний момент конкретні імена та організації, які потраплять під нові обмеження, поки що не називаються. Однак Йозвяк уточнив, що їх буде додано до списків санкцій у майбутньому.

Цей новий пакет санкцій стане черговим кроком у тривалій серії обмежувальних заходів, які Європейський Союз послідовно запроваджує проти Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну. За минулий час ЄС уже ухвалив 14 пакетів санкцій, що охоплюють різні сфери: від фінансового сектора та енергетики до транспорту та візової політики.

Останній, 14-й пакет санкцій, введений у червні 2024 року, включав ряд серйозних заходів. Зокрема, було запроваджено персональні санкції проти 116 фізичних та юридичних осіб, які звинувачуються у підривній діяльності проти України. Крім того, було посилено обмеження в енергетичній сфері: було запроваджено заборону на перевантаження російського зрідженого природного газу на території ЄС. Також було розширено обмеження на фінансові операції, зокрема заборона організаціям ЄС підключатися до російської системи передачі фінансових повідомлень.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader