МЗС Польщі відмовляло Дуду від поїздки на день народження Земана
МЗС Польщі відмовляло Дуду від поїздки на день народження Земана

МЗС Польщі відмовляло Дуду від поїздки на день народження Земана

МЗС Польщі не радило президентові країни Анджею Дуді їхати на відзначення дня народження експрезидента Чехії Мілоша Земана з огляду на людей, які там були запрошені.

Про це повідомило у мережі Xміністерство закордонних справ Польщі, передає Укрінформ.

«Візит президента Дуди на день народження Мілоша Земана консультувався з МЗС, але ми порадили відмовитися від цього через компанію (яка там зібралася – ред.)»,- йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

В ефірі радіо TOK FMСікорський порадив Дуді «інший підбір друзів», висловивши думку, що він вже міг пожаліти про свій візит до Праги.

Як передають чеські ЗМІ, експрезидент Чехії Земан в неділю у Празі публічно відсвяткував своє 80-річчя. Поряд із Дудою на цій урочистості були, зокрема, президенти Словаччини і Сербії Петер Пеллегріні і Александер Вучич, премʼєри Угорщини і Словаччини Віктор Орбан і Роберт Фіцо, експрезидент Чехії Вацлав Клаус.

Земан був відомий своєю проросійською позицією і почав критикувати Росію лише після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Серед запрошених на його день народження було багато політиків з відверто проросійськими поглядами.

У канцелярії президента Польщі наразі не прокоментували інформацію про його участь у святкуванні дня народження Земана.

Земан був президентом Чехії упродовж 2013-2023 років.

Фото: ЧТК / Демл Ондржей

Джерело матеріала
loader