Як перестати хропіти: 5 простих порад, які допоможуть впоратися з проблемою
Як перестати хропіти: 5 простих порад, які допоможуть впоратися з проблемою

Як перестати хропіти: 5 простих порад, які допоможуть впоратися з проблемою

Хропіння виникає, коли під час сну повітря проходить через частково заблоковані дихальні шляхи. Причини можуть бути різні, але є прості способи, які можуть допомогти назавжди забути про цю проблему.

Хропіння, яке людина видає під час сну, може порушити не тільки її сон, а й для тих, хто намагається заснути поруч. Какофонічний звук може розбудити людину посеред ночі і перетворити навіть здорову людину на ту, яка страждає на безсоння. Хропіння виникає під час проходження повітря через частково заблоковані дихальні шляхи. За даними Sleep Foundation, тканини у верхній частині дихальних шляхів стикаються одна з одною і вібрують, змушуючи вас хропіти.

Чоловіки частіше хропуть, ніж жінки. Вузьке горло або ущелина піднебіння можуть збільшити ризик хропіння. З віком люди можуть почати більше хропіти, оскільки горло стає вужчим, а м'язовий тонус знижується. Серед поширених причин хропіння — обструктивне апное сну (СОАС), або закупорка дихальних шляхів, і ожиріння. Якщо ви або ваш партнер занадто багато хропете останнім часом, скористайтеся кількома простими порадами. Про це пише Times of India.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Спіть на боці

Фото: Getty Images

Ваше положення під час сну може сильно вплинути на ймовірність хропіння. За даними Sleep Foundation, люди частіше хропуть, коли сплять на спині, а не на боці. Виявляється, хропіння може бути пов'язане саме з положенням голови, а не з положенням тіла, і поворот голови вправо може змусити людей менше хропіти. Таким чином, розв'язанням цієї проблеми може стати вибір бокового положення і використання подушок для більш зручного положення під час сну. Така поза може дозволити повітрю легко циркулювати, зменшуючи хропіння.

Позбавтеся закладеності носа

Закладеність носа є однією з причин, чому ви занадто багато хропете. Спробуйте приймати гарячий душ перед сном і промивати ніс сольовим розчином.

Скиньте зайву вагу

Фото: Freepik

Хоча втрата ваги відмінно впливає на загальне самопочуття, вона також може зменшити хропіння і поліпшити сон. Коли ви скинете кілограми, ви повною мірою відчуєте ефект схуднення і легкість по всьому тілу. Схуднення може видалити зайвий жир в шиї або тканини в горлі, що може зменшити хропіння.

Уникайте рясних прийомів їжі

Перш ніж побалувати себе рясним і гострим прийомом їжі, двічі подумайте, оскільки це може призвести до хропіння і порушення сну ваших близьких. За даними Medical News Today, рясне вживання їжі перед сном або вживання молочних продуктів або соєвого молока перед сном може посилити хропіння. Це може бути пов'язано з тим, що коли ви лягаєте на повний шлунок, шлункова кислота може надходити назад у стравохід, що спричиняє запалення в горлі та відчуття печіння.

Використовуйте перцеву м'яту

Фото: Pexels

Коли справа доходить до полегшення хропіння, на допомогу можуть прийти рослинні засоби. М'ята перцева, олія чайного дерева та евкаліпт можуть допомогти очистити носові проходи природним шляхом і запобігти гучному та неприємному хропінню.

Нагадаємо, скільки потрібно спати вночі, щоб схуднути.

Раніше Фокусписав про те, що вчені виявили, щосон у вихідні допоможе поліпшити здоров'я серця.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader