Нова масштабна мобілізація в рф: офіцер ЗСУ розповів, як зміниться ситуація на фронті
Нова масштабна мобілізація в рф: офіцер ЗСУ розповів, як зміниться ситуація на фронті

Нова масштабна мобілізація в рф: офіцер ЗСУ розповів, як зміниться ситуація на фронті

Курська операція продемонструвала, що аби армія рф мала можливість на інших напрямках, окрім Донеччини, досягнути стратегічних або оперативних успіхів, їм потрібна, по-перше, мобілізація.

Про це розповів майор ЗСУ Мирослав Гай в інтервʼю Анастасії Федор.

"Потім натренувати цих людей, провести через навчальні центри, провести злагодження, поповнити ними старі організми, створити нові. В принципі, путін вже говорив про те, що вони розмірковують на цю тему щодо збільшення збройних сил російської федерації, але мало людей мобілізувати, їх ще потрібно озброїти", – заявив Мирослав Гай.

Офіцер відзначив, що ми постійно завдаємо ударів по стратегічній військовій інфраструктурі рф, по базам зберігання пального, по складах, зокрема напередодні здійснили яскраву атаку на склади боєприпасів у Торопці Тверської області.

За словами військового, рф може провети мобілізацію, але питання в тому, наскільки вони зможуть озброїти всіх цих людей, бо в них є проблеми з технікою, зараз розконсервовують зовсім застарілі зразки бронетехніки, ремонтують їх і намагаються ввести в стрій. А також у рф є певні проблеми з боєприпасами, хоча вони вирішують це питання і власним виробництвом, і отриманням боєприпасів із КНДР, і домовленостями з Іраном.

"Ми бачимо по Курській операції, що резервів навіть для захисту власного кордону з країною, з якою у них іде фактично війна, у них не вистачає. Більше того, нагадаю вам, що росія навіть була змушена знімати деякі військові частини, зокрема з фінського кордону, з інших регіонів, перекидати на Донбас, і це говорить про те, що у них є все ж таки проблема з резервами", – додав Мирослав Гай.

Останні новини України:

Контрнаступ рф у Курській області: військовий розповів, як змінилася ситуація.

На прикладі Авдіївки та Бахмута: військовий експерт пояснив, що означатиме втрата Покровська.

Загроза наступу на Дніпропетровщину: експерт розповів, чого чекати в разі захоплення Покровська.

Джерело матеріала
loader