Лихоманка Західного Нілу: як вберегтися від небезпечного вірусу
Лихоманка Західного Нілу: як вберегтися від небезпечного вірусу

Лихоманка Західного Нілу: як вберегтися від небезпечного вірусу

В Україні почастішали випадки небезпечних захворювань. Випадки зараження сталися і в місті Сміра, де двоє пацієнтів з діагнозом лихоманка Західного Нілу були госпіталізовані до інфекційного відділення.

Інформує "Прочерк"

За словами Інни Яйкун, завідуючої інфекційним відділенням, спочатку пацієнтам поставили діагноз "менінгіт", але згодом аналізи виявили антитіла до вірусу лихоманки Західного Нілу. Захворювання передається комарами, і випадки захворювання були зафіксовані не тільки в Смілі, а й у Києві та інших регіонах, загалом цього року в Україні було зареєстровано 50 випадків.

Хвора жінка / фото: Freepik

Лихоманка Західного Нілу є вірусним захворюванням і може протікати в легкій формі, викликаючи такі симптоми, як лихоманка, головний біль і висип, або у важкій формі, викликаючи пошкодження мозку і менінгіт. У більшості людей хвороба протікає безсимптомно, але у людей похилого віку та з ослабленим імунітетом можуть розвинутися серйозні ускладнення.

Хворе горло, скріншот: Youtube

Щоб захиститися від цієї хвороби, слід дотримуватися кількох простих правил:

  1. Захист від укусів комарів: користуйтесь репелентами, носіть закритий одяг, особливо ввечері та на світанку, коли комарі активні.
  2. Безпека в домі: встановлюйте москітні сітки на вікна та двері, а також над ліжком, особливо в місцях з підвищеним ризиком.
  3. Уникнення місць розмноження комарів: регулярно зливайте воду з ємностей, де можуть розмножуватися комарі, таких як калюжі, горщики для квітів чи старі шини.
  4. Догляд за собою: уникайте використання парфумів із сильними ароматами, перевіряйте себе на наявність укусів після перебування на природі.

Дотримання цих простих порад допоможе значно зменшити ризик інфікування вірусом Західного Нілу.

Раніше ми повідомляли, сезон грипу та застуди наближається, що варто їсти аби не хворіти.

Нагадаємо,зрада партнера може викликати хвороби тіла.

Джерело матеріала
loader