Закладаємо ягідник: переваги та особливості осінньої посадки
Закладаємо ягідник: переваги та особливості осінньої посадки

Закладаємо ягідник: переваги та особливості осінньої посадки

Віталій Лапчинський

Високовартісний посадковий матеріал, удобрення та інші витрати восени, під час закладання ягідних плантацій, для більшості аграріїв вважаються ризикованим капіталовкладенням. Проте, зважаючи на тенденції, що спостерігаються зі змінами клімату, ризики осінньої посадки зводяться до мінімуму, а весна стає ідеальною порою лише для посіву однорічних рослин.

Теплий грунт, прохолодне повітря, частіші опади та м’які зими створюють сприятливі умови для вкорінення висаджених восени рослин, їх підготовки до весняного відростання і першого врожаю.

Перед початком осінньої посадки насамперед необхідно визначитися з тими культурами, які для вас є важливими. Під час підбору сортів варто керуватися Державним реєстром сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Крок 1. Перевірте pH ґрунту

Далі оцінюємо ґрунтові умови своєї території, що надалі значною мірою дозволить уникнути проблем з висадженими рослинами. Здебільшого в регіонах із незначною річною кількістю опадів реакція ґрунтового розчину носить лужний характер, в умовах достатнього зволоження — кислий. Проте обов’язково перевірте pH свого ґрунту індикаторними стрічками або ж цифровим вимірювачем кислотності.

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.

Джерело матеріала
loader