У шести областях України є знеструмлення через обстріли та технологічні причини
У шести областях України є знеструмлення через обстріли та технологічні причини

У шести областях України є знеструмлення через обстріли та технологічні причини

Упродовж доби 27 вересня через обстріли і бойові дії знеструмлювалися споживачі у шести областях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Рівненській та Черкаській областях. У Вінницькій, Полтавській, Рівненській, Черкаській областях через атаку БПЛА пошкоджено повітряні лінії, при цьому знеструмлювались побутові споживачі», - ідеться у повідомленні.

Упродовж доби енергетики відновили електропостачання 9529 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

За інформацією міністерства, станом на ранок 28 вересня внаслідок бойових дій залишаються без світла 79,6 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, 6,3 тис. - на Сумщині, понад 40 тис. - на Харківщині, 1,7 тис. - на Чернігівщині.

У Херсоні знеструмлено понад 10 тис. споживачів, в області - понад 25 тис.

Через атаку дронами залишилися без електропостачання 540 споживачів на Вінничині, 99 - на Полтавщині, 70 - на Рівненщині.

Через технологічні причини знеструмлювалися понад 2 тис. споживачів на Сумщині та 1,9 тис. - на Чернігівщині.

Як повідомлялось, Сили оборони України збили дві російські керовані авіаційні ракети Х-59/69 і 69 ударних безпілотників типу Shahed, якими росіяни з вечора 27 вересня атакували Україну.

Фото: Укренерго

Джерело матеріала
loader