Росіяни розповсюджують фейк про повне оточення Вугледару
Росіяни розповсюджують фейк про повне оточення Вугледару

Росіяни розповсюджують фейк про повне оточення Вугледару

Російські пропагандисти заявляють про нібито "повне оточення" Вугледара Донецької області. Але ця інформація не є правдивою, повідомляє Telegram голови Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка.

- Росіяни на даний момент брешуть про повне оточення Вугледара, - запевнив він. Коваленко не став вдаватися до подробиць, але раніше військові заявляли, що ситуація навколо міста залишається дуже складною.

Зранку 28 вересня Генштаб повідомив, що на фронті в Україні сталося 180 бойових зіткнень. Найбільше – на Покровському напрямку. При цьому ситуація в районі Вугледару Донецької області залишається важкою.

  • 26 вересня 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців спростувала інформацію Forbes про вихід із Вугледару. Як доказ у своєму фейсбуці 72-а ОМБр опублікувала відео з військовослужбовцем.
  • 25 вересня начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін розповів в ефірі національного телемарафону, що у Вугледарі залишаються близько 100 осіб, які навідріз відмовляються їхати. Завозити їм гуманітарну допомогу неможливо, бо ворог прострілює усі дороги. За його словами, російські ДРГ намагаються прориватися до міста, але ЗСУ знищують ці групи.
Джерело матеріала
loader