Сирський відвідав найгарячіші ділянки Східного фронту
Сирський відвідав найгарячіші ділянки Східного фронту

Сирський відвідав найгарячіші ділянки Східного фронту

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав найгарячіші ділянки Східного фронту, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Він побував на Вугледарському, Курахівському та Покровському напрямках.

Головною метою візиту є забезпечення ефективного ураження вогневих засобів, озброєння та живої сили противника.

Станом на 16:00 28 вересня 2024 року ситуація на фронті залишається напруженою. Противник продовжує спроби просування вглиб української території, здійснивши 66 атак за день. Найбільша активність спостерігається на Покровському напрямку, де відбулася третина всіх атак.

Прикордонні райони Сумщини зазнали авіаударів із застосуванням керованих авіабомб. Також під обстріли потрапили населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Харківському напрямку ворог атакував позиції українських військ у районі Тихого. На Куп'янському напрямку відбито чотири атаки противника. Лиманський напрямок зазнав восьми ворожих атак, чотири бої тривають.

Найбільша кількість зіткнень зафіксована на Покровському напрямку - 24 спроби прориву українських позицій. Більшість боїв відбулася біля Селідового і Миколаївки. Українські захисники відбили 20 атак, решта тривають.

На Курахівському та Времівському напрямках також відбуваються інтенсивні бої. Ворог застосовує штурмову авіацію на Оріхівському напрямку. На Придніпровському напрямку здійснено одну невдалу спробу штурму українських позицій.

Джерело матеріала
loader