Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати
Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

Додатково 2000 грн: хто з пенсіонерів може отримувати одразу дві виплати

Деякі українці на додаток до пенсії можуть отримувати і соціальні виплати, розмір яких може досягати близько 2000 гривень. Про це йдеться у матеріалі "Соціальної інформаційної платформи".

Відразу на дві виплати можуть розраховувати особи з інвалідністю, які втратили годувальника. Однак, щоб підтвердити право на соціальну виплату, потрібен висновок МСЕК про непрацездатність.

Виплати. Фото: скрін youtube

Таким чином, громадяни з інвалідністю, крім пенсії, можуть отримувати і соціальні виплати.

Розмір даних виплат залежить від категорії інвалідності:

  • особам з інвалідністю з дитинства І групи: виплата у розмірі 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – наразі 2093 гривні;
  • особам з інвалідністю з дитинства ІІ групи: виплата у розмірі 80% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1674 гривні;
  • особам з інвалідністю з дитинства ІІІ групи: виплата у розмірі 60% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1255 гривні.

Гроші. Фото: скрін youtube

Розмір соціальної виплати на дітей з інвалідністю до 18 років на сьогоднішній день становить 1465 гривень, це 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать із порожнім гаманцем.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки мають платити різним категоріям пенсіонерів.

Теги за темою
виплати пенсії
Джерело матеріала
loader