Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти
Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

"Всеукраїнська школа онлайн" модернізувала свої інструменти для дистанційного та змішаного навчання, повідомляє Міністерство освіти і науки України у Facebook.

Учні тепер мають доступ до вдосконалених відеоуроків, тестів та самостійних матеріалів з 18 основних предметів, серед яких українська мова, математика, фізика, хімія, англійська та історія України. За минулий рік над поліпшенням контенту працювали понад 120 фахівців. Як результат, створено 884 нових відеоуроки, а також оновлено 326 наявних.

Нові курси:

  • Кримськотатарська мова (інтегрований курс для 5-6 класів)

  • Мовно-літературна галузь (українська та зарубіжна література для 5-6 класів)

  • Основи здоров’я (7-9 класи)

  • Громадянська освіта (10 клас)

  • Технології (7-9 класи)

  • Українська і зарубіжна література (7-8 класи)

  • Соціальна і здоров’язбережувальна галузь (основи здоров’я для 5-6 класів)

    Школа онлайн, фото МОН

Для залучення учнів впроваджено нові 3D-сцени та цифрові матеріали, а понад 1000 відеоуроків тепер супроводжуються звукоописами для дітей із порушенням зору.З'явилися нові тести для виявлення освітніх втрат, що допомагають учням отримати автоматичні рекомендації для покращення результатів, а вчителям надають детальні звіти. Інтерфейс платформи адаптований до вимог НМТ, щоб полегшити підготовку учнів до зовнішнього тестування.З наступного навчального року набудуть чинності зміни до Типової освітньої програми для 5-9 класів, затверджені МОН України. Вони передбачають створення резерву годин, який педрада зможе перерозподіляти між предметами. Додаткове фінансування збільшеного навантаження забезпечуватиметься з державного бюджету.Також Міністерство визначило територіальні громади за рівнем безпеки для освітніх закладів. Найбільш небезпечними визнані громади Сумської, Харківської, Луганської, Донецької та інших областей, що постраждали від війни.

Нагадаємо,Міністерство освіти "посварилося" з батьками за медалі учням: психологи і депутати проти винагород

Раніше ми розповідали, що директорка приватного ліцею принизила учня на очах інших: думка юриста

Також,директорка приватного ліцею принизила учня на очах інших: думка юриста





Джерело матеріала
loader