Експерти назвали п'ять забутих гаджетів та технологій, які мають повернутися
Експерти назвали п'ять забутих гаджетів та технологій, які мають повернутися

Експерти назвали п'ять забутих гаджетів та технологій, які мають повернутися

Популярний портал XDA Developers опублікував новий матеріал, в якому згадав про гаджети і технології, які давно стали «ретро», але поверненню яких було б раді багато хто.

Відкриває список музичний плеєр iPod від Apple, який випередив свій час. Йдеться про класичну модель з колесом прокрутки, перезапуск якої з ємним твердотілим накопичувачем і «прокачаною» Siri у 2024 році напевно порадував би багатьох меломанів.

Те саме можна сказати про Microsoft Zune.

Спроба скласти конкуренцію iPod провалилася, але це був вражаючий провал, вважають у XDA. Гаджет з футуристичним дизайном та блискучою апаратною основою, на жаль, проіснував три покоління та пішов у небуття.

Також експерти засмучені звільненням з ринку смартфонів під керуванням операційної системи Windows Mobile. В епоху штучного інтелекту сучасна Windows Mobile могла б стати повноцінною альтернативою Android та, можливо, iOS.

Хоча з появою стрімінгових сервісів фізичні носії музики (аудіокасети та компакт-диски) не зникли повністю, але вони занепали. Вінілові платівки, при цьому, навпаки, знову стають популярними. Тож надія на їхнє повернення ще є.

І, нарешті, остання технологія, поверненню яких було б раді багато - це фізичні клавіатури на смартфонах. Як приклад наводиться стильний та захищений BlackBerry Key2 з його повноцінною фізичною QWERTY-клавіатурою під дисплеєм.

Джерело матеріала
loader
loader