Коли Макрон приїде в Україну: у президента Франції назвали «ідею» візиту
Коли Макрон приїде в Україну: у президента Франції назвали «ідею» візиту

Коли Макрон приїде в Україну: у президента Франції назвали «ідею» візиту

Президент Франції Еммануель Макрон приїде в Україну, коли цей візит справді буде корисним та потрібним. А також, коли він матиме вагу не лише на рівні країни, а й на рівні всієї Європи.

Таку думку в розмові з власним кореспондентом Укрінформу висловив уповноважений президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єр Ельброн.

«Ідея полягає в тому, щоб не здійснювати візити заради візитів. А щоб приїздити, коли є особлива потреба, конкретні новини. Коли візит може щось змінити чи роз'яснити. Але ми і без того досягаємо значного прогресу, працюючи над спільними проєктами по всій країні - в Одесі, у Києві», - пояснив Ельброн.

Коли Макрон приїде в Україну: у президента Франції назвали «ідею» візиту - Фото 1

Він відзначив, що президент Зеленський був у Парижі зовсім нещодавно, 7 червня, тому тепер триває реалізація досягнутих домовленостей, і президент республіки залишається «дуже мобілізованим та рішучим у всіх своїх позиціях щодо України».

Окрім того, днями обидва очільники держав мали двосторонню зустріч у Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН, де Франція підтвердила, що є прихильником встановлення справедливого сталого миру, а також послідовно підтримує членство України в НАТО.

«Він (Макрон – ред.) також хоче поїхати в Україну, коли це матиме сенс, вже як європеєць, тобто коли будуть рішення, які є ширшими, ніж рішення самої Франції, наприклад, з нашими німецькими друзями, як минулого разу, коли він приїздив із Шольцем та Драгі (йдеться про візит трьох лідерів у червні 2022 – ред.), - припустив спецпредставник французького президента.

На його думку, важливим фактором двосторонніх відносин залишається також підтримка України французьким суспільством.

«Французи мають високий рівень підтримки, якщо поглянути на опитування. Очевидно, що вона трохи зменшилася від самого початку повномасштабного вторгнення, але у Франції вона зменшилась набагато менше, ніж в інших країнах. Французи залишаються заангажованими», - додав він.

Як повідомлялось, президент Франції Еммануель Макрон заявив у промові на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, що Франція докладе всіх зусиль, щоб Україна вистояла у війні проти Росії, та об'єднає зусилля з партнерами задля побудови міцного і тривалого миру.

Фото: gettyimage

Теги за темою
Україна Франція Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader
loader