Гарріс відповіла, як ставиться до ідеї віддати території України РФ
Гарріс відповіла, як ставиться до ідеї віддати території України РФ

Гарріс відповіла, як ставиться до ідеї віддати території України РФ

Гарріс зауважила, що це вже її сьома зустріч з президентом Зеленським.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президенткою та кандидатом у президенти від демократів Камалою Гарріс. Зустріч відбулася одразу після переговорів у Білому домі із президентом США Джо Байденом.

"Я висловила свою підтримку Україні і українському народу - вона непохитна. Я пишаюся цим і продовжуватиму підтримувати Україну. Я буду докладати зусиль для того, щоб Україна перемогла у цій війні. Ми продовжуємо виконувати роль глобального лідера. Ми повинні співпрацювати з нашими союзниками і партнерами. Ми маємо захищати демократичні цінності і протистояти агресорам. Американський народ дуже добре знає, що означає свобода і незалежність. Агресія Путіна – це не лише атака на народ України – це також атака на фундаментальні поняття, такі як суверенітет і територіальна цілісність", – сказала віцепрезидентка США під час спільного з президентом Зеленським виступу для преси.

За її словами, США підтримують Україну не з міркувань благодійності, а тому, що це у їхніх стратегічних інтересах.

"Сполучені Штати підтримують Україну не з благих намірів, а тому що це – в наших стратегічних інтересах. Ми будемо продовжувати безпекову допомогу Україні на полу бою, що демонструє оголошена президентом Байденом допомога", – сказала Гарріс. 

Вона переконана, що завдяки цій допомозі Київ і сьогодні залишається вільним і сильним. 

"Ми знаємо, що ці війну може закінчити Путін, просто вивівши війська з України. Замість цього він навпаки продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру України та тероризує українців", – заявила вона.  

Політикиня запевнила, що США будуть продовжувати працювати в ім’я сильного і стійкого миру, і ніякі питання цієї війни не можуть вирішуватися без України.

Гарріс наголосила, що пропозиції Україні віддати свої території в обмін на мир – не що інше, як капітуляція. І такий вчинок може лише заохотити інші авторитарні режими у світі до агресивних дій.

"Дехто в нашій країні намагається примусити Україну віддати значні території, а також вимагають, щоб Україна погодилася на нейтралітет і облишила свої безпекові зв’язки з іншими країнами. Ці пропозиції дуже подібні до пропозицій Путіна. Але це не є пропозиціями миру – це пропозиції для капітуляції, що є небезпечним і неприйнятним", – акцентувала віце-президент США.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 

ТСН НОВИНИ за 26 вересня 2024 | Новини України СЬОГОДНІ НАЖИВО 

Джерело матеріала
loader
loader