Меру Нью-Йорка висунули обвинувачення в хабарництві та шахрайстві
Меру Нью-Йорка висунули обвинувачення в хабарництві та шахрайстві

Меру Нью-Йорка висунули обвинувачення в хабарництві та шахрайстві

Меру Нью-Йорка Еріку Адамсу висунули обвинувачення в хабарництві, шахрайстві та отриманні вигоди від іноземних бізнесменів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NBC News.

В обвинувальному висновку, оголошеному в четвер, вказується, що Адамс отримав безкоштовні авіаквитки і мешкав у розкішних готелях за рахунок бізнесменів і щонайменше одного державного посадовця Туреччини «в рамках десятирічної корупційної схеми»».

Як зазначається, за безплатні поїздки та незаконні передвиборчі внески мер надавав послуги своїм іноземним благодійникам, включаючи тиск на пожежну службу Нью-Йорка, щоб дозволити відкрити будівлю консульства Туреччини - попри серйозні занепокоєння щодо безпеки.

Адамс та його співробітники, які брали участь у виборах мера у 2021 році, намагалися приховати грошііз закордону, проводячи їх через громадян США. Його виборча кампанія отримала понад 10 млн доларів з державних коштів через надання фальшивих документів.

З 2016-го до 2021 року він безплатно отримав квитки бізнес-класу на поїздки до Індії, Франції, Китаю, Угорщини, Гани та Туреччини на суму понад 123 тис. доларів.

У вересні 2021 року турецький урядовець сказав Адамсу, що настала «його черга» підтримати Туреччину, після того, як той допоміг організувати пожертви на кампанію мера. Чиновник наполягав, аби нова будівля консульства Туреччини – 36-поверховий хмарочос – була відкрита до важливого візиту президента цієї країни.

Але виникла проблема: пожежна інспекція не дала б такого дозволу. Мер почав тиснути на тодішнього комісара, аби той зробив усе необхідне для його отримання.

Після оголошення висновку суду Адамс пообіцяв протистояти обвинуваченням і залишитися на посаді мера. «Ми не здивовані. Ми очікували цього, – сказав він. – Я прошу жителів Нью-Йорка дочекатися нашого захисту, перш ніж висловлювати будь-які судження».

Адамс став першим чинним мером Нью-Йорка, якому було висунуто звинувачення в кримінальному злочині.

Фото: Eric Adams, X

Теги за темою
Туреччина Суд Нью-Йорк
Джерело матеріала
loader
loader