Подоляк прокоментував заяви про "довгу" війну в Україні: "Жодної логіки"
Подоляк прокоментував заяви про "довгу" війну в Україні: "Жодної логіки"

Подоляк прокоментував заяви про "довгу" війну в Україні: "Жодної логіки"

Говорити про "2026 рік" й "територіальні поступки" немає сенсу.

Заяви про нібито "довгу" війни Росії проти України та можливі територіальні поступки є недоречними. Якщо такі тези й були зрозумілими на початку повномасштабного вторгнення, то зараз вони позбавлені логіки.

Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, пише "РБК-Україна".

Як акцентував Подоляк, деякі наші партнери досі говорять про те, що війна може бути довгою. Він не розуміє, навіщо це робити.

"Зрозумілі ресурсні можливості Росії, зрозумілі виробничі можливості Росії, зрозуміли, що Росія сьогодні в ресурсному дефіциті, так само як і Україна. І тому спирається на ресурсні можливості Ірану, Північної Кореї", – зазначив Подоляк.

Сьогодні держава-агресорка перебуває у тяжких соціальних випробуваннях, йдеться, зокрема, і про економіку. Тож говорити про "затяжну" війну просто недоречно.

Три важливі фактори для завершення війни

За словами радника ОПУ, серед факторів:

  • політичні рішення – щодо НАТО
  • економічні рішення – ембарго й використання російських заморожених активів
  • збільшення ударів по території Росії – для цього треба суттєво збільшити інвестиції у військове виробництво та постачання техніки.

"Це настільки вже очевидно, що тут не треба говорити про "10-річчя", "2026 рік", "треба поступитися з територіями". Це все якась дивна історія для мене. Чому? Тому що на початку повномасштабного вторгнення я б це розумів. Сьогодні – жодної логіки. Просто заявляють тези, які не можна логічно пояснити", – наголосив Подоляк.

Він додав: у випадку перемоги Росія отримає свої "дивіденди" – певну частину захопленої території. Втім це, переконаний радник ОПУ, навряд чи зупинить її.

"Тобто вона (Росії – ред.) може сказати: "Так все, далі я не буду йти, тому що я свої задачі не реалізувала, я не доміную"? Навпаки, вибачте за це російське слово: "Я опущенная в репутаційному плані, і я не буду далі кошмарити Україну"? Ну, це ж маячня якась. І Європу, і Східну Європу перш за все. "Я більше не буду інвестувати в терористичні дії, в ультраполітичні дії на території"? Ну, тобто в чому логіка таких пропозицій (щодо поступок територіями – ред.)? І давайте ми (Захід – ред.) на складах будемо зберігати зброю, ми бачимо, що наша зброя набагато ефективніша. Якщо ми там збільшимо на 30% постачання в Україну, на 40%, то це буде суттєво збільшувати ураження російської техніки, живої сили й інфраструктури. Ні, ми будемо залишати це на складах для того, щоб самим потім використовувати. В чому тут логіка?", – висловився Михайло Подоляк.

Джерело матеріала
loader
loader