Нажилися на українських дітях: під час перевірок знайшли корупційну схему
Нажилися на українських дітях: під час перевірок знайшли корупційну схему

Нажилися на українських дітях: під час перевірок знайшли корупційну схему

Підприємець уклав договір з Куяльницькою сільською радою Подільського району на капітальний ремонт даху місцевої школи - проте роботи він не завершив, хоча вже отримав гроші.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеської області.

За даними слідства, 32-річний власник будівельної фірми не завершив ремонт у повному обсязі. Проте в документах за два місяці звітного періоду він завищив обсяги та ціну виконаних робіт, внаслідок чого сільрада переплатила йому понад 160 тис. грн, які бізнесмен використав на свій розсуд.

Підряднику висунули підозру у службовому підробленні та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Якщо суд визнає його винним, бізнесмену загрожує до п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Водночас автори кошторису зекономили на винагороді робітникам, заклавши середню зарплату лише 13,7 тис. грн. За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії вищий — 18,8 тис. грн, а середня зарплата за вакансіями у будівництві на порталі Work.ua в Одесі ще більше — 23 тис. грн.

Останні новини України:

Затримано заступника Міністра енергетики України.

В Україні виявили новий скандал на закупівлях для військових.

СБУ встановили нового агента рф.

Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader