Фермерам виплатили майже 405 млн грн погектарних субсидій
Фермерам виплатили майже 405 млн грн погектарних субсидій

Фермерам виплатили майже 405 млн грн погектарних субсидій

Український державний фонд підтримки фермерських господарств 23 вересня виплатив з державного бюджету 2822 фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції 404,6 млн грн.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, кошти виплачені в межах програми надання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 га) для провадження сільськогосподарської діяльності. Згідно з її умовами, аграрії, які обробляють до 120 га, отримали по 4 тис. грн безповоротної допомоги на один гектар.

«Підтримка аграріїв, особливо в складні часи для України, вкрай важлива. І сьогодні Мінагрополітики має різні державні програми для допомоги фермерам. Нам важливо, попри все, розвивати аграрну галузь, адже вона — одна з основ економіки України. Це точка росту і розвитку», — наголосив міністр арополітики Віталій Коваль.

Як відомо, з 20 серпня 2024 року в ДАР поновлено приймання заявок на отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 га) для провадження сільськогосподарської діяльності. Субсидія розміром 4 тис. грн на 1 га доступна виробникам сільськогосподарської продукції, які мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення.

Джерело матеріала
loader
loader