Аукціони «Земельного банку» розпочнуться з 1 жовтня
Аукціони «Земельного банку» розпочнуться з 1 жовтня

Аукціони «Земельного банку» розпочнуться з 1 жовтня

З першого жовтня стартують перші онлайн-аукціони у межах проєкту «Земельний банк», які відкривають можливість прозорої оренди державних земель.

Про це повідомляє Фонд Державного майна України, передає Укрінформ.

«Цей проєкт створює рівні умови для всіх учасників ринку, де кожен має можливість взяти участь в онлайн-аукціонах на справедливих умовах. Його мета – забезпечити нові можливості для розвитку сільського господарства», - йдеться у повідомленні.

У Фонді зазначили, що кількість оголошених аукціонів з оренди державних земель постійно зростає. Наразі їх вже 65 і охоплюють вони 9 областей України. Найбільша кількість земельних ділянок зосереджена у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях.

«Сьогодні фермери та агрокомпанії мають можливість обрати землі з понад 4000 га. На аукціонах представлені земельні ділянки від невеликих господарств у 2 га до значних масивів у 262 га. Стартова ціна оренди – від 9 тис. гривень до 1,14 млн грн. Однак переможе найвища пропозиція, яка буде визначена в ході прозорого онлайн-аукціону», - акцентували у ФДМУ.

Як повідомлялося, завдяки впровадженню програми «Земельний банк», Україна наступного року зможе отримати декілька млрд гривень від оренди державних земель, що сприятимуть економічному розвитку країни.

До кінця року ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тис. га державних сільськогосподарських земель у 20 областях України.

Від початку 2024 року організатори земельних торгів у системі Prozorro.Продажі заробили вже понад 1 млрд гривень.

Джерело матеріала
loader
loader