Підозрюваному в замаху на Трампа висунули офіційні обвинувачення
Підозрюваному в замаху на Трампа висунули офіційні обвинувачення

Підозрюваному в замаху на Трампа висунули офіційні обвинувачення

Міністерство юстиції США офіційно висунуло звинувачення 58-річному Раяну Веслі Рауту у спробі вбивства експрезидента і нині кандидата у президенти Дональда Трампа.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

«Насильство, спрямоване проти державних службовців, ставить під загрозу все, за що стоїть наша країна, і Міністерство юстиції застосує всі доступні засоби, щоб притягнути Раяна Раута до відповідальності за спробу вбивства колишнього президента Трампа, про що йдеться в обвинуваченні. Міністерство юстиції не терпітиме насильства, яке вражає серце нашої демократії, і ми знайдемо та притягнемо до відповідальності тих, хто його скоюватиме. Це повинно припинитися», — заявив генеральний прокурор Меррік Гарланд.

За словами заступниці генпрокурора Лізи Монако, спроба вбивства колишнього президента на полі для гольфу була прямою атакою на демократію США.

«Політичному насильству немає місця в цій країні — ні тоді, ні зараз, ніколи. Сьогодні висунуті звинувачення відображають незмінну рішучість Мін'юсту задіяти всі наявні ресурси, щоб забезпечити безпеку державних службовців і притягнути до відповідальності тих, хто нападає на державних службовців, за всією суворістю закону», — заявила Монако.

Загалом 58-річному Рауту висунуті звинувачення за статтями: спроба вбивства кандидата в президенти, зберігання вогнепальної зброї для вчинення насильницького злочину, напад на федерального офіцера (агента Секретної служби), зберігання вогнепальної зброї та набоїв засудженою особою.

У разі визнання винним Рауту загрожує максимальне покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Відповідно до матеріалів суду, Раут раніше вже був засуджений за злочини федерального рівня в штаті Північна Кароліна в грудні 2002 року та березні 2010 року.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня у Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, де експрезидент США Дональд Трамп грав у гольф, сталася стрілянина. Трамп не постраждав.

Підозрюваного затримали на місці. За повідомленням CNN, затриманий 58-річний Раян Веслі Раут, який нібито мав намір вчинити замах на Трампа, раніше мав проблеми із законом.

У Міжнародному легіоні ГУР заявили, що Раян Веслі Раут ніколи не служив у Міжнародному легіоні.

Фото: Фейсбук

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader