«Перетворюється на недіючу структуру»: Ердоган різко висловився про ООН
«Перетворюється на недіючу структуру»: Ердоган різко висловився про ООН

«Перетворюється на недіючу структуру»: Ердоган різко висловився про ООН

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ООН стає неефективною організацією та «насилу виконує свою місію засновника». Про це повідомляє Укрінформ.

«Зі створенням ООН сподівання на глобальну стабільність, мир і справедливість знову розквітли, а надії на мир відродилися. Проте ми з жалем спостерігаємо, що в останні роки ООН насилу виконує свою місію засновника і поступово перетворюється на недіючу, громіздку та інертну структуру. Цінності, представлені принципом «світ більший п'яти» (постійних членів РБ ООН, – «Главком»), сьогодні нам потрібні все більше і більше», – сказав Ердоган.

Президент додав, що Туреччина збільшуватиме зусилля, аби припинити війну в Україні:

«Закінчується третій рік війни в Україні, ми все ще далекі від досягнення справедливого і міцного миру. Оскільки гонка озброєнь прискорюється, поле дипломатії поступово звужується. Ми й надалі збільшуватимемо підтримку зусиль із припинення війни шляхом дипломатії та діалогу на основі територіальної цілісності та суверенітету України».

Під час мітингу у Пенсільванії Дональд Трамп заявив, що Володимир Зеленський є «найкращим продавцем в історії», адже він приїжджає в США нібито просто для того, щоб повернутися додому із «60 мільярдами доларів».

До слова, під час перебуваннях у США президент України Володимир Зеленський вже встиг провести низку офіційних зустрічей із президентами та лідерами світових країн.

Також Володимир Зеленський на полях Генасамблеї в Нью-Йорку зустрівся з прем’єр-міністркою Італії Джорджією Мелоні. Президент зазначив, що узгодив найближчі плани з главою італійського уряду.

Джерело матеріала
loader
loader