Туреччина нарощуватиме зусилля для припинення війни в Україні - Ердоган на Генасамблеї ООН
Туреччина нарощуватиме зусилля для припинення війни в Україні - Ердоган на Генасамблеї ООН

Туреччина нарощуватиме зусилля для припинення війни в Україні - Ердоган на Генасамблеї ООН

Туреччина збільшуватиме підтримку зусиль для припинення війни Росії проти України шляхом дипломатії та діалогу на основі територіальної цілісності та суверенітету України, а також продовжуватиме ретельно виконувати положення Конвенції Монтре.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав у своєму виступі перед Генасамблеєю ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закінчується третій рік війни в Україні, ми все ще далекі від досягнення справедливого і міцного миру. Оскільки гонка озброєнь прискорюється, поле дипломатії поступово звужується. Ми й надалі збільшуватимемо підтримку зусиль із припинення війни шляхом дипломатії та діалогу на основі територіальної цілісності та суверенітету України”, - сказав Реджеп Тайїп Ердоган.

Президент Туреччини також запевнив, що його країна продовжуватиме ретельно виконувати положення Конвенції Монтре.

Турецький лідер наголосив на неефективності ООН та закликав до реформування організації, зокрема Радбезу ООН.

“Зі створенням ООН сподівання на глобальну стабільність, мир і справедливість знову розквітли, а надії на мир відродилися. Проте ми з жалем спостерігаємо, що в останні роки ООН насилу виконує свою місію засновника і поступово перетворюється на недіючу, громіздку та інертну структуру. Цінності, представлені принципом «світ більший п'яти» (постійних членів РБ ООН - ред.), сьогодні нам потрібні все більше і більше”, - сказав Ердоган.

Як повідомляв Укрінформ, на Саміті майбутнього Туреччина розкритикувала ООН через відсутність необхідного лідерства у вирішенні поточних глобальних викликів та закликала до комплексних реформ організації - створення більш справедливої, інклюзивної та ефективної моделі.

Теги за темою
Україна війна Туреччина ООН
Джерело матеріала
loader