Не через велику любов: чому собака облизує обличчя людини - несподіване пояснення
Не через велику любов: чому собака облизує обличчя людини - несподіване пояснення

Не через велику любов: чому собака облизує обличчя людини - несподіване пояснення

Кінолог поділилась ознаками і діями, які власники часто сприймають як демонстрацію того, що їхні улюбленці щасливі, але насправді все зовсім навпаки.

Кінологпопередив власників домашніх тварин про тонкі підказки мовою тіла, які можуть свідчити про те, що їхні улюбленці далеко не щасливі. Нерідко люди неправильно розуміють жести своїх улюбленців, вважаючи, що мопси не проти певних дій, які насправді можуть викликати у них занепокоєння, передає Mirror.

У своєму акаунті в Instagram The Tired Pooch, жінка, що займається дресируванням собак, розповіла про те, як наші собаки можуть сигналізувати про дискомфорт, навіть за обставин, які багато хто сприймає як мовчазну згоду.

Під час відео-розбору вона проілюструвала свою точку зору разом зі своєю німецькою вівчаркою на ім'я Ріплі, показавши типові взаємодії, які можуть здаватися нешкідливими.

Тренер продемонструваа, як, сидячи біля Ріплі, він легенько обіймав її, а потім поплескував по потилиці, перш ніж зробити застереження: "Я не хочу, щоб ви знали, що це означає: "Чи виглядає мова тіла вашого собаки так само під час взаємодії? Якщо так, зупиніться".

Першою ознакою було те, що коли вони нахилилися до собаки, Ріплі подивилася на свого господаря, а потім одразу ж відвела погляд убік.

"Після того, як я поцілувала її в морду, вона зробила стресовий позіх, за яким одразу ж послідувало інтенсивне облизування губ", - зазначила вона.

Все ще намагаючись обійняти її, Ріплі переключає свою увагу на господиню і починає лизати її обличчя.

"У цей момент більшість людей думають, що собака відповідає на поцілунок, але це не так", - йдеться у відео.

Дивіться відео про те, чому собака облизує обличчя людини:

Вона пояснила, що лизання були повільними, заспокійливими, і Ріплі ввічливо просила її припинити цілувати її та перебувати в її просторі.

Наголосивши підписникам, що вона навмисно поводиться неприємно для цілей відео, дресирувальниця повернулася для ще одних обіймів і зазначила, що Ріплі притиснула вуха назад і дивиться на неї "китовим оком", а також фізично підводиться, щоб відійти від власниці.

"Коли вона встає і відходить, більшість людей подумають, що вона незадоволена, але насправді подивіться на величезну кількість різних жестів і сигналів, які вона подавала мені", - наголосила вона.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader