Відоме ім’я Saoutchik повертається на автомобільний Олімп
Відоме ім’я Saoutchik повертається на автомобільний Олімп

Відоме ім’я Saoutchik повертається на автомобільний Олімп

Нідерландське ательє дизайну Ugur Sahin Designed анонсувала повернення легендарного імені Saoutchik у вигляді стильного родстера на базі Mercedes-Benz. Тизер Saoutchik 300 GTC з’явився на офіційній сторінці компанії та в соцмережах.

Ательє відродженого бренду Carossiers Saoutchik розташовуватиметься в Нідерландах. Проєкт є спільним дітищем дизайнера Угура Сахіна та німецької тюнінгової компанії Pogea Racing GmbH. Як ілюстрація використовується фрагмент одного зі знаменитих творів Якова Савчика – Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster 1927 року, а друга частина машини відкриває широке поле для фантазій на тему спорткара у стилістиці Mercedes-Benz 300 SL 1954 року. Дві вихлопні труби підтверджують, що це буде автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння. Тканинний складний дах, довгий капот та вузьке лобове скло завершують деталі дизайну новинки.

Відоме ім’я Saoutchik повертається на автомобільний Олімп - Фото 1

Яків Савчик був одним із найвідоміших автомобільних дизайнерів першої половини ХХ століття. Його ательє у передмісті Парижа створювало найкращі зразки елегантних та розкішних кузовів провідних автомобільних брендів того часу. Ательє Saoutchik набуло популярності завдяки своїм сміливим, екстравагантним проєктам. Після Другої світової війни відсутність попиту на предмети розкоші та складна економічна ситуація призвели до банкрутства компанії у 1955 році, лише за два роки до смерті її засновника.

Відоме ім’я Saoutchik повертається на автомобільний Олімп - Фото 2

Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster 1927 року

Анонс у соціальних мережах описує Saoutchik як «синонім розкоші, інновацій та ексклюзивності». Нова компанія обіцяє шанувати цю спадщину, прагнучи повернути бренд у «пантеон автомобілів класу люкс». Чи виправдає свої амбіції, покаже час.

Джерело матеріала
loader