Керівника Західного міжрегіонального управління виконання покарань затримали на хабарі
Керівника Західного міжрегіонального управління виконання покарань затримали на хабарі

Керівника Західного міжрегіонального управління виконання покарань затримали на хабарі

Керівника Західного міжрегіонального управління виконання покарань затримали на хабарі

Він вимагав гроші  за дозвіл діяльності на потужностях однієї із колоній.

У Львові Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, який за «винагороду» дозволяв підприємцям безперешкодно вести господарську діяльність у виправних установах західного регіону України, повідомив Офіс Генерального прокурора.

Так, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів у Львівській області.

Керівник управління відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини. «Абонплата» з липня по вересень склала понад €2 000.

Після отримання неправомірної вигоди його і затримали правоохоронці та вилучили кошти.

В СБУ зазначили, що чиновник налагодив цілу  корупційну схему –  він умисно затягував процес укладання офіційних договорів на виконання господарських робіт, а оплату від бізнесменів отримував готівкою. Як свідчать матеріали провадження, він фактично «обклав даниною» кожен кубометр деревини, яку приватні підрядники обробляли на території цієї колонії.

Затриманому повідомили про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).Ця стаття передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначимо, що керівником Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції є Ігор Тимочко. За даними Антикорупційного моніторингу Львівщини, його затримали ще у четвер, 19 вересня.

Тимочко очолював Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, яке охоплює шість областей, з осені 2022 року. До цього працював заступником керівника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства та  очолював ДП «Вигодське лісове господарство» на Івано-Франківщині.

Його попередником на посаді був Михайло Дзюдзь, якого у березні 2020 року затримали на вимаганні хабаря від підлеглого. У жовтні 2022 року суд засудив його до 6 років позбавлення волі.

Джерело матеріала
loader
loader